Tariffoppgjøret i inkasso gjennomføres 7. mai

Mennesker rundt et forhandlingsbord. Sett gjennom en glassdør.

Foto: AdobeStock/Geber86/KIgenerert

Tirsdag 7. mai møter Finans Norge Finansforbundet for å forhandle om lønn og inkassoavtalens innhold. – I dette oppgjøret er det avgjørende å komme frem til et resultat som er økonomisk bærekraftig for inkassobransjen. Bransjen står i knestående og for høye lønnstillegg vil gjøre situasjonen enda vanskeligere, sier Finans Norges forhandlingsleder Therese Høyer Grimstad.

Det er satt av en dag til forhandlinger. Blir partene ikke enige går oppgjøret til mekling. 

En bransje som sliter 

Bransjen har gjennom de siste fem årene slitt med reduserte driftsmarginer, store tap på porteføljer og en høy belåningsgrad på porteføljene som har medført økte kostnader på grunn av en økende rente. I tillegg har bransjen blitt påført store kutt i salærene etter myndighetenes regulering av satsene. 

– Vår jobb er derfor å sikre at våre medlemsbedrifter, som representerer ca 70 prosent av inkassobransjen, får et oppgjør de kan leve med økonomisk, sier Høyer Grimstad. 

Forhandlingene omfatter inkassoselskapene Alektum, Axactor, Intrum, Kredinor og Lowell. Disse bedriftene representerer om lag 70 prosent av inkassobransjen og har rundt 1450 ansatte.   

Høyer Grimstad ser frem til konstruktive forhandlinger og at partene kommer i mål innenfor den tiden som er avsatt. 

Finans Norges forhandlingsutvalg for inkasso 

Finans Norges forhandlingsutvalg for inkasso er sammensatt av representanter fra tre arbeidsgivermedlemmer: 

  • Avesta Gåskjønli, Intrum                 
  • Karianne Dovland, Kredinor               
  • Tine Blomberg Fredheim, Axactor           

Finans Norges forhandlingsutvalg for inkasso: Tine Blomberg Fredheim, Axator, Therese Høyer Grimstad, Finans Norge, Avesta Gåskjønli, Intrum og Karianne Dovland, Kredinor. Foto: Finans Norge.

 

Forhandlingsutvalget ledes av Therese Høyer Grimstad i Finans Norge og vil også bestå av representanter fra administrasjonen i Finans Norge. 

Alt om tariffoppgjøret 2024 i finans