Bærekraftig finans

Norge og verden står overfor en betydelig omstilling for å nå klimamålene. Finansnæringen spiller en nøkkelrolle i Norges omstilling. Målet er en lønnsom og bærekraftig finansnæring i 2030. Her finner du Finans Norges veikart, statistikk, veiledere for arbeid med bærekraftig finans.

Dette arbeider vi med

  1. Kan vi standardisere oss til en mer bærekraftig verden?

    Finanslunsj podkast: En av de største misoppfattelsene om standarder er at de kun bevarer ting som de er. Tvert imot er standardisering et av våre viktigste verktøy for å bringe verden framover. Jacob Mehus, administrerende direktør i Standard Norge og Bjørn Kjærand Haugland, leder i Skift er ukens gjester i klimaspesialen av Finanslunsj.

  2. Oppdatert veileder for beregning av finansierte klimagassutslipp

    Juni 2023 publiserte Finans Norge en veileder for beregning av finansierte klimagassutslipp. Den er nå oppdatert med nye anbefalinger og metoder. Veilederen skal bidra til å øke kvaliteten og sammenlignbarheten til finansierte klimagassutslipp.

🛈 Medlemsinnhold er synlig for alle som er innlogget. Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Alle ansatte i Finans Norges medlemsbedrifter kan opprette en bruker.

Veileder for beregning av finansierte klimagassutslipp

Finans Norges veileder skal være et hjelpemiddel og bidra til standardisert beregning på tvers av næringen. Den er nå oppdatert med nye anbefalinger og metoder.

Medlemsnytt om bærekraftig finans

Hold deg oppdatert på ny regulatorisk utvikling og samarbeidsprosjekter i næringen innen bærekraftig finans.

Sist oppdaterte dokumenter (du må være innlogget for å se alle dokumenter)

  1. Innspill til regjeringens forslag til Norges nye klimamål for 2035

    Finans Norge har levert innspill til Klima- og miljødepartementets høring om regjeringens forslag til nye klimamål for 2035. Finansnæringen arbeider aktivt for å bidra i omstillingen til lavutslippssamfunnet. For å kunne spille den sentrale rollen som finansnæringen har blitt tildelt i det grønne skiftet, kreves forutsigbare og tydelige rammebetingelser fra det offentlige

  2. Bærekraftsrapportering i mindre og ikke-komplekse finansforetak og egenforsikringsforetak for regnskapsåret 2025

    Nye regler om bærekraftsrapportering i regnskapsloven og verdipapirhandelloven som gjennomfører direktivet om selskapers bærekraftsrapportering (CSRD), trådte i kraft 1. november 2024. I et brev fra Finansdepartementet tydeliggjør departementet deres forventninger til rapporterende foretak, revisorer og Finanstilsynet.

  3. Endring i energimerkeforskriften (primærenergi)

    Finans Norges innspill til Energidepartementets høring om forslag til endringer i energimerkeforskriften for bygninger. På generelt grunnlag er Finans Norge positive til at energimerkeforskriften revideres og at det legges til rette for en større grad av harmonisering med definisjoner i andre relevante regelverk, slik som EUs taksonomi for bærekraftige aktiviteter.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.
Kristian Ruth, fagdirektør for bærekraft i Finans Norge. Foto.
Mari Betanzo, fagsjef bærekraft i Finans Norge. Foto.
Kristian Strømmen, fagsjef bærekraft i Finans Norge. Foto.
Benedicte Bjerknes, seniorrådgiver bærekraft i Finans Norge. Foto.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg. Hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt