NHO og NAV sammen om å få flere i jobb

Publisert

To personer som snakker med hverandre på en arbeidsplass. Foto.

Foto: Jakob Lund/Adobe stock

Over 100 tiltak ute i regionene skal bidra for å øke tilgangen på kompetent arbeidskraft og få flere i jobb. Gjensidige trekkes frem som et godt eksempel.

Mandag 6. januar overrakk NHO-direktør Ole Erik Almlid og NAV-direktør Hans Christian Holte rapporten "Regionenes arbeidskraftløft" til arbeidsminister Tonje Brenna (Ap). De lokale NAV-kontorene og NHOs lokalforeninger skal samarbeide for å kartlegge bedriftenes behov og ledige hoder og hender som kan settes i arbeid. 

Det er fire hovedpunkter partene skal samarbeide for å oppnå: 

  • Økt kompetanse og flere som gjennomfører yrkesfag
  • Redusere sykefraværet, særlig det lange
  • Flere uføre i jobb og redusere antallet nye uføre
  • Flere eldre arbeidstakere i jobb lenger

I tiltaksrapporten trekkes det frem eksempler fra bedrifter som har redusert sykefraværet, jobbet systematisk med rekruttering og med å få ansatte til å stå lenger i jobb. For sistnevnte blir finansnæringen ved Gjensidige trukket frem som en bedrift med et inkluderende arbeidsliv, som etter- og videreutdanner sine ansatte gjennom hele arbeidskarrieren slik at man kan søke nye arbeidsområder og gjøre det mer fristende å stå lenger i jobb.

– Tiltakene i rapporten vil være relevante for våre medlemsbedrifter, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad.

Hun peker på at finansbedriftene også sliter med høyt sykefravær, selv om snittet er mye lavere enn næringslivet ellers. I tillegg jobbes det for å få til et mer mangfoldig arbeidsmiljø, flere med bærekraft og teknologikompetanse og ikke minst ønsker arbeidsgiverne seg ansatte som står enda lenger i jobb.

Finans Norge er en av de største landsorganisasjonene i NHO.

Les mer om NAV og NHO-samarbeidet og se rapporten hos NHO.