Bankregulatorisk fagseminar 2025

Foto: Slowlifetrader/adobe Stock
Finans Norge ønsker deg velkommen til årets bankregulatoriske fagseminar den 27. mai. Her vil vi gi deg som deltager oversikt over utviklingstrekk og endringer på regelverkssiden og dekke sentrale temaer som er relevant for både små og store banker. Påmeldingen til seminaret er nå åpen!
Velkommen til Bankregulatorisk fagseminar 2025
Et spennende og aktuelt program er nå klart. Med oss denne dagen har vi blant annet representanter fra Finanstilsynet, som vil gi oss en oppdatering på ny bankegulering og deres erfaringer fra tilsyn. Videre skal vi ha en gjennomgang av aktuelle bankregulatoriske saker og ny EU-regulering på bankområdet. Vi gjør også et dypdykk i flere andre viktige temaer, blant annet de nylig vedtatte reglene om verdipapirisering og bærekraft. Dagen avrundes med en bolk der vi fokuserer på bankers ansvar i svindelsaker og tiltak for å motvirke svindel.
Program
Ordstyrer: Carl Flock, juridisk fagdirektør i Finans Norge
09.00-09.30 Kaffe og registrering
09.30-09.45 Velkommen til Bankregulatorisk fagseminar
v/Carl Flock, juridisk fagdirektør i Finans Norge
09.45-10.35 Nytt fra tilsyn og regelverksprosesser på bankområdet
v/Anders Sanderlien Hole, direktør for bank- og forsikringstilsyn i Finanstilsynet
10.35-11.00 Kapitalgevinster ved bruk av syntetisk verdipapirisering (SRT)
v/Markus Nilssen partner i BAHR
11.00-12.00 Lunsj
12.00-12.45 Ny EU-regulering innenfor bank og kapitalmarkedsområdet
v/Jørgen Keiserud, advokat og Eyolf Aarø, advokatfullmektig i Thommessen
12.45-13.10 Bærekraftsreguleringen for banker: To skritt frem og ett tilbake
v/Mari Betanzo, seniorrådgiver bærekraft i Finans Norge
13.10-13.30 EUs nye regulering av betalingstjenester: fra PSD2 til PSR
v/Thea Melsbø Aarseth, juridisk direktør i BITS
13.30-13.50 Pause
13.50 -14.15 Nytt fra Finansklagenemnda: mer enn svindelsaker?
v/Marianne Uppman, avdelingsleder og advokat i Finansklagenemnda
14.15-14.30 Hva gjør bankene og næringen for å bekjempe svindel?
v/Gry Nergård, direktør forbruker i Finans Norge
14.30-14.45 Deling av kundedata mellom banker: Nytt fra regulatorisk sandkasse
v/Marius Styczen, Senior Strategic Partnership Manager, i DNB
14.45-15.05 Panelsamtale om bankenes ansvar og tiltak mot svindel
v/Gry Nergård, direktør forbruker i Finans Norge, Marianne Uppman, avdelingsleder og advokat i Finansklagenemnda, Marius Styczen, Senior Strategic Partnership Manager i DNB og Vegard Sundsaasen, advokat i Konsernjuridisk i Sparebank1 Gruppen
15.05-15.10 Avslutning og vel hjem!
v/Carl Flock, juridisk fagdirektør i Finans Norge
NB! Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet.
Påmelding og pris
I år har du muligheten til å velge om du ønsker å delta enten fysisk eller digitalt. Pris for fysisk deltagelser er 3 800 kr. ekskl. mva. Digital deltagelse koster 3 000 kr. Det er et begrenset antall fysiske plasser på dette seminaret, og vi anbefaler deg til å være tidig ute med din påmelding for å sikre deg en plass.
Målgruppe
Målgruppen for dette arrangementet er alle med interesse for rammebetingelsene på bankområdet, herunder sparebanker, kredittforetak og finansieringsforetak. Dette omfatter både styremedlemmer og ledelsen, samt medarbeidere innenfor områder som risikostyring, juridisk, compliance og internrevisjon i bankene.
Seminaret skal dekke sentrale temaer som er relevant for både små og store banker, og vil være nyttig for både ansatte i bankene og eksterne konsulenter, rådgivere og advokater som arbeider med finansregulering.
En sentral møteplass
Årets konferanse avholdes på Nationaltheatret Konferansesenter, kun 25 meter fra Nationaltheatret stasjon. Med en slik sentral beliggenhet kommer du deg enkelt frem med kollektivt: tog, buss, trikk, t-bane eller flytoget. Som et ledd i en bærekraftig utvikling tilbyr vi også digital deltagelse på arrangementet. En lenke til den digitale sendingen vil bli sendt ut per e-post til de som er påmeldt dagen i forkant. Påmeldingen er personlig og tilgangen skal ikke deles med andre. Vegg i vegg med konferansesalen finner man det trivelige pause- og mingelområdet, der du i løpet av dagen kan slå av en prat med en bransjekollega over en kopp kaffe, og ikke minst nyte en god lunsj i restauranten.
Kursbevis
Et kursbevis vil bli tilsendt til alle deltakere etter endt fagseminar. Dette kan du bl.a. bruke til registrering av etterutdanningstimer.
Avbestillingsregler
Ved avbestilling min. 10 dager før arrangementsdato gis full refusjon. Deretter er det mulig å forandre navn på deltaker inntil 3 dager før arrangementsdato.
Har du spørsmål?
For spørsmål om påmelding eller annet praktisk, vennligst ta kontakt med eventavdelingen i Finans Norge på: Event@finansnorge.no
For spørsmål om faglig innhold, vennligst ta kontakt med Carl Flock på e-post carl.flock@finansnorge.no