Betaling- og digitaliseringskonferansen 2024

Quality Hotell Expo, Snarøyveien 20, Fornebu Påmeldingsfrist 28. oktober
Betaling med PC og mobil. Foto.

Foto: AdobeStock av BondGraphics.

I november inviterer Finans Norge på ny til årets viktigste konferanse for alle som er interessert i fremtidens betalingsløsninger, teknologi og digitalisering. Velkommen til Betaling- og digitaliseringskonferansen som i år arrangeres 7.-8. november på Quality Hotel Expo på Fornebu!

Hvordan vil vi betale i fremtiden og hva vil vi bruke?  

 
Det er den tiden på året når man skal reservere sin deltagelse på Betaling og digitaliseringskonferansen som også denne høsten avholdes på Quality Hotel Expo på Fornebu. Denne gangen lar vi oss inspirere av Norges Banks innsiktsartikkel:

hvordan-bruker-vi-penger-til-a-betale/

 


I løpet av de neste årene vil vi med stor sannsynlighet få en digital lommebok i Europa og Norge som kan inneholde din beholdning av digital Euros – utstedt av Den Europeiske Sentralbanken. Vil dette bety noe for hvordan vi betaler og med hvilke myntenhet vi velger å handle for på nett og i syden? Hva vil skje med alle de andre lommebøkene som ApplePay (nå også med BankAxept), «konkurrenten» Vipps integrert i NFC antennen i Iphone, Trumfpay, Coopay osv osv. Eller hva med bare å ha Visa eller Mastercard i lommen eller mobilen? Ligger vi foran eller bak utviklingen i andre land vi liker å sammenligne oss med og lar vi kunden få et valg? Vi inviterer til debatt.

Utvalget Trygge og enkle betalinger for alle legger frem sin rapport i november og vil kanskje gi ytterligere føringer til kontantenes (og bankenes) rolle i årene fremover. Hvorfor ikke bare videreutvikle de enkle, digitale løsningene for private kontopenger? 
I Norge er betalinger i dag primært digitale og derfor er ytterligere beredskap knyttet til infrastrukturen svært viktig. Det handler om betaling både i normalsituasjon 24/7/365, men også i krise. Hva kan vi lære av Ukraina med hensyn til både kontantdistribusjon og digitale betalingsløsninger?

Vi inviterer Norges Bank til å sette scenen med det siste fra sine strategiske prosjekter herunder beredskapsarbeid, digitale sentralbankpenger (DSP), men også Hovedstyrets beslutning om å delta i Eurosystemets TIPS-løsning for å legge til rette for å utvikle norske realtidsbetalinger i årene som kommer 24 timer i døgnet – 7 dager i uken. Hva betyr TIPS og nytt RTGS oppgjørssystem for oss som jobber med betaling?

I år skal vi (sannsynligvis) ikke snakke mye om Bitcoin, Stable coins, Libra eller Diem. Myndighetenes svar er som hovedregel digitale sentralbankpenger og en digital euro i en eller annen utgave vil bli lansert i løpet av de nærmeste årene. 
Sparebank1 Gruppen har i samarbeid med InFuture laget et 3 ulike scenarier for hvordan digitale sentralbankpenger kan tenkes innført i Norge – og vi kan røpe at det ikke er helt likegyldig hvilke av disse scenariene som utspiller seg. Vi ønsker å starte det politiske ordskifte om DSP på Fornebu.

Noe helt annet - hvordan skal vi takle idiotene på jobben? Du vet, tidstyven, møteplageren, ordgyteren, gledesdreperen, bedreviteren og solstrålen. Forfatter og foredragsholder Per Henrik Stenstrøm kommer for å gi oss bedre innsikt i hvordan vi kan skape bedre miljø på jobben.

Og sist men ikke minst - kun et par dager etter det skjebnesvangre presidentvalget i USA - hvordan vil resultatet påvirke norske interesser og hva vil nå skje videre? Vi har invitert programleder Thomas Seltzer, mannen bak seersuksessen "UXA – Thomas Seltzers Amerika" og den dagsaktuelle NRK-serien "Amerikansk Armageddon" for en spennende prat!

Her er det mange viktige spørsmål som vi ønsker svar på, og samtaler som skal tas, og vi har derfor invitert beslutningstagere og eksperter til høstens viktigste møteplass for alle som er interessert i betalingsformidling og digitalisering. Ikke bare kan vi love et spennende og tidsaktuelt faglig program, men vi gjentar suksessen med after conference- mingling for alle deltakere og foredragsholdere der du treffer gamle og nye bekjentskaper! Og, passer det ikke med en tur til Fornebu så tilbyr vi også digital deltagelse.

PROGRAM

Dag 1 – 7. november

1000-1010 Velkommen til Betaling- og digitaliseringskonferansen 2024! 
v/Tom Høiberg, direktør digitalisering og betaling, Finans Norge 
1010-1040 Kampen om betalingskunden - Hvordan vil vi betale i fremtiden og hva vil vi bruke? 
v/Frode Lervik, rådgiver og CEO, Veloverveid AS
1040-1100 Det nasjonale perspektivet sett fra BankAxept 
v/Øyvind Westby Brekke, Administrerende direktør BankID BankAxept AS
1100-1120 Hvordan ser fremtidens betalingsløsninger ut og hva er viktig med løsningene sett fra Handelsstanden?  
v/Odd Birkenes, Direktør for verdiøkende tjenester tjenester, Norgesgruppen
1120-1140 Det internasjonale perspektivet sett fra Mastercard 
v/Johan Modenius SVP Mastercard Northern Europe

1140-1200 Kaffepause 

1200-1220 Hvordan forholder vi oss til kundenes preferanser? - En samtale om nasjonale og internasjonale betalingsløsninger i en multirail verden 
v/TBA
1220-1235 Betaling i krig og fred - hva kan vi lære av bankene i Ukraina 
v/Are Jansrud, Cheif Compliance Officer Sparebank1 Østlandet 
1235-1300 Det såkalte "Kontantutvalget" legger frem sin rapport om 7 dager. Hva er forventningene til rapporten og til bankene?
v/Morten Grusd, Administrerende direktør, Loomis Norge

1300-1400 Lunsj 

1400-1430 Strategiske prosjekter fra Norges Bank 
v/Torbjørn Hægeland, Direktør for Avdelingen finansiell stabilitet i Norges Bank
1430-1500 3 scenarier for innføring av DSP 
v/Morten Søberg, Direktør for samfunnskontakt, Sparebank1

1500-1515 Kaffepause 

1515-1545 Debatt: Trenger vi digitale norske kroner utstedt av den norske stat? 
v/TBA
1545-1550 Takk for i dag – og nå over til noe helt annet 
v/Tom Høiberg, Finans Norge
1550-1630 Slik takler du idiotene på jobben! 
v/Per Henrik Stenstrøm, forfatter og foredragsholder


1630-1730 After conference-mingel sponset av Mastercard
1900-1930 Aperitif
1930-         Konferansemiddag

 

Dag 2 – 8. November

0900-0905 Velkommen til dag 2 på konferansen! 
v/Tom Høiberg, direktør betaling og digitalisering, Finans Norge
0905-0935 Hvordan tilnærmer banknæringen og BITS seg endringer i kundenes betalingsmønster og Norges Banks strategiske prosjekter? 
v/Eivind Gjemdal, Administrerende direktør Bits AS
0935-0950 Hvordan vil bankkundene motta og oppbevare kvitteringene sine? 
v/Anne Gretteberg Meyer CEO, Repsonsanalyse
0950-1015 Samtale: Betalingen med tilhørende data er digital - kan kvitteringer skape verdi og for hvem? 
v/TBA

1015-1035 Kaffepause 

1035-1100 KI vil transformere bank og finans 
v/Astrid Unheim, Executive director Sparebank 1 SMN
1100-1115 13 anbefalinger til ansvarlig innføring av KI i bank 
v/Elisabeth Austad Asser, Bærekraftansvarlig Sparebanken Sør, PHD KI og Etikk
1115-1140 Innovasjon med KI 
v/TBA

1140-1200 Kaffepause 

1200-1250 Amerikansk armageddon. UXA valg spesial; Trump eller Harris - hva skjer nå? 
v/Thomas Seltzer, musiker og programleder 
1250-1300 Oppsummering og takk for denne gang! 
v/Tom Høiberg, Finans Norge

1300-1400 Lunsj 

NB! Vi tar forbehold for eventuelle endringer i programmet.

 

Om konferansen

Registering og kaffeservering åpner kl. 09.00. Konferansen starter kl.10.00 torsdag og avsluttes klokken 16.30. For de som ønsker å bli litt etter at det faglige programmet er over, inviterer vår samarbeidspartner Mastercard til en times after-conference mingel med noe godt å drikke i foajeen. På kvelden møtes vi igjen til en uformell og hyggelig middag klokken 19.30.

Fredag starter det faglige programmet kl. 09.00, og vi avrunder dagen med en god lunsj kl. 13.00 før hjemreise.


Påmelding:

Vi har nå åpnet for påmelding til konferansen, og du er velkommen til å melde seg på. Du har følgende valgmuligheter for deltagelse:

•    Hele konferansen 7.-8. november inkl. lunsj, middag og overnatting med frokost:
     kr. 7.900, -
•    Hele konferansen 7.-8. november inkl. lunsj (uten middag og overnatting):
     kr. 6.700,-
•    Konferanse med lunsj enten den 7.11 eller 8.11: kr. 3.700, -
•    Konferansemiddag 7.11 (gjelder ikke boende på hotellet): kr.1295,-
•    Tilknytningsdøgn fra den 6.-7. november: Kr. 1600,-
•    Digital billett begge dager 7.-8. november: kr. 5000,-

NB.Samtlige priser er oppgitt ekskl. mva, unntatt den digitale billetten.
Hvis du ønsker en kombinert løsning med fysisk deltagelse 1 dag, og digitalt den andre, så ta kontakt med oss på e-post: event@finansnorge.no
 

Vårt konferansehotell

Quality Hotel Expo er et populært konferansehotell som ligger i vakre omgivelser på Fornebu. Hotellet er bygget i moderne skandinavisk design, der naturen er en viktig inspirator. Beliggenheten rett ved Oslofjorden gjør at hotellet egner seg like godt til konferanse som til avkobling. Hotellet kan tilby eget treningsrom, og ruter til løpeturer langs fjorden.

Les mer om hotellet her

Parkering

Parkering finner du i kjelleren under hotellet. NB. Det er begrenset antall plasser, så hvis du vil sikre deg en plass, så møt opp i god tid. Prisen er 20 NOK per time eller 175 NOK per døgn hvis du forhåndsbetaler på automaten.

Inn- og utsjekk

Innsjekk fra kl. 15.00 torsdag, og utsjekk før kl. 11.00 fredag. Hotellet tilbyr bagasjerom.

Wifi

Alle våre hotellrom og fellesområder har gratis trådløst internett. Det er bare å logge seg inn på Strawberry Guest, som er et åpent nettverk.

Har du spørsmål?

For spørsmål om påmelding og annet praktisk rundt konferansen, vennligst ta kontakt med Marielle Arvesen på e-post; marielle.arvesen@finansnorge.no

Andre spørsmål om konferansen kan rettes til Lillemor Döbel Bakke, direktør event & kurs Finans Norge på e-post: lillemor.bakke@finansnorge.no


Vi gleder oss til å møte deg på Fornebu i november!

 

Våre samarbeidspartnere: