Arbeidslivsdagen 2024

Stortingsgata Kurs og Konferanse, Stortingsgata 20, 0161 Oslo 3.900 kr ekskl. mva. Påmeldingsfrist 18. november 2024

Foto: AdobeStock/Paradee

I en tid med økende trusler mot norske virksomheter er det å hindre innsidere noe av det viktigste bedriftene gjør for å ivareta egne og samfunnets verdier. Skal dere rekruttere, eller har ansatte som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko? Har din bedrift den nødvendige rigg for å vurdere og avdekke sårbarheter før, under og etter oppsigelse av ansettelsesforholdet? På årets arbeidslivsdag gir vi deg innsikten, verktøyene og rådene du trenger når vi tar et dypdykk i personellsikkerhet. I tillegg får du som alltid siste nytt på arbeidsrettområdet og tariffavtalene våre. Du kan også glede deg til et inspirerende lederforedrag av en av Norges beste foredragsholdere.

Velkommen til Finans Norges Arbeidslivsdag!

Finans Norges arbeidslivsdag er for alle som jobber med HR og ledelse i våre medlemsbedrifter med arbeidsgivermedlemskap. Dagen samler deltakere fra bank, forsikring og andre finansbedrifter.


Om programmet

Før lunsj vil du få en oppdatering på det økonomiske fremtidsbildet slik at du er bedre forberedt på ulike scenarier for vårens lønnsoppgjør. Du vil også få siste nytt i rettsutviklingen innenfor HR-området og status på tariff og lønn i vår bransje. Det vil selvfølgelig bli rikelig med tid til spørsmål underveis.


Etter lunsj dykker vi ned i temaet personellsikkerhet. Trusselbildet er i rask endring, og kravene til digital sikkerhet og robusthet øker for finanssektoren. Forebyggende sikkerhet må integreres i alle deler av driften – også i arbeidsforhold gjennom arbeidet med personellsikkerhet. Hvordan skal bedrifter gå frem for å vite hvilke verdier som må beskyttes, og hva risikoene er? Hva kan bedriften innhenter av informasjon og hva kan vektlegges i en rekrutteringsprosess, på en lovlig og ikke-diskriminerende måte? Hvordan kan bedriftene være en støttespiller og følge opp sine ansatte underveis i et arbeidsforhold for å redusere risikoen for sikkerhetstruende hendelser? Og hva er viktig å huske på i ansattes oppsigelsestid? Ikke minst vil vi presentere vår rykende ferske veileder i personellsikkerhet for finanssektoren.


Vi runder av dagen med et inspirerende foredrag om ledelse, av en av Norges beste foredragsholdere - så her gjelder det å bli til siste slutt!

Program
Ordstyrer: Alexander A. Lange, fagdirektør arbeidslivsøkonomi og pensjon i Finans Norge

09.00-09.30 Kaffe og registrering

09.30-09.35 Velkommen
v/Therese Høyer Grimstad, direktør arbeidsliv i Finans Norge

DEL 1: AKTUELT INNENFOR ARBEIDSGIVEROMRÅDET I FINANS
09.35-10.05 Økonomisk fremtidsbilde: Hvor står vi nå - hva kan vi forvente fremover? v/Bjørn-Erik Orskaug, sjeføkonom i SpareBank 1 Østlandet

10.05-10.30 Rettsutviklingen –  aktuelle lovendringer og dommer med relevans for finansnæringen v/Marianne Pedersen, advokat MNA og Katarina Lægreid Buzatu, advokat MNA i Finans Norge

10.30-10.40 Pause

10.40-11.00 Rettsutviklingen – aktuelle lovendringer og dommer med relevans for finansnæringen fortsetter v/Marianne Pedersen, advokat MNA og Katarina Lægreid Buzatu, advokat MNA i Finans Norge 

11.00-11.20 Pause

11.20-12.30 Tariff og lønn - hvor står vi og hvor går vi?
v/Alexander A. Lange, fagdirektør arbeidslivsøkonomi og pensjon, Thomas Keiserud, forhandlingsdirektør og advokat, og Frederick Hjertø, spesialrådgiver i Finans Norge

Vi gir deg det du bør vite om: 
-    Den nye tariffverdenen i finans
-    Høye sentrale tillegg – ny trend i arbeidslivet?
-    Status utvalgsarbeidet om tillitsvalgtes involvering i de lokale lønnsprosessene - Hovedavtalen § 10-3
-    Reguleringstidspunkt for lokale tillegg

12.30-13.30 Lunsj

DEL 2: PERSONELLSIKKERHET - FØR, UNDER OG ETTER OPPSIGELSE AV ARBEIDSFOROLDET
13.30-14.00 Personellsikkerhet – hva, hvorfor og hvordan?
v/Pål Christian Waag, fagdirektør cybersikkerhet og Cathrine Bjoland-Øverby, advokat MNA i Finans Norge

14.00-14.30 Diskriminering og rettslig rammeverk
v/Margrethe Søbstad, juridisk fagdirektør i Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO)

14.30-14.40 Pause

14.40-15.00 Panelsamtale: Bedriftene ønsker mangfold og de best kvalifiserte til stillingene, men hva kan bedriften gjøre når kandidater og ansatte har sårbarheter ved seg som kan være en sikkerhetsrisiko?
v/Margrethe Søbstad, juridisk fagdirektør i LDO, Hallvard Voktor Svinvik, konstituert seksjonsleder Operational Security & Resilience i DNB og Marit Thomassen Liland, direktør organisasjonsutvikling i Fana Sparebank. 

15.00-15.15 Panelsamtale: Hvordan jobber DNB med å organisere arbeidet, herunder partssamarbeidet, i sitt arbeid med personellsikkerhet?
v/Hallvard Voktor Svinvik, konstituert seksjonsleder Operational Security & Resilience i DNB og Lillian Christin Hattrem hovedtillitsvalgt i DNB.

15.15-15.20 Veileder: Personellsikkerhet i finans
v/Cathrine Bjoland-Øverby, advokat MNA i Finans Norge

15.20-15.50 Leder eller administrator? 
v/Steinar Bjartveit, psykolog, høyskolelektor ved BI, forfatter og jobber med lederutvikling i Keiron AS. 

15.50-15.55 Avslutning
v/Alexander A. Lange, fagdirektør arbeidslivsøkonomi og pensjon i Finans Norge


NB. Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet. 


Praktisk informasjon

Stortingsgata Kurs og konferanse (Høyres Hus) ligger sentralt i Oslo,  på hjørnet av Stortingsgata og Roald Amundsens gate, mellom Rådhuset og Nationaltheatret. Nærmeste knutepunkt for kollektivtransport er Nationaltheatret stasjon. 

Lenke til presentasjoner som er blitt godkjent for deling vil bli sendt på e-post i etterkant av arrangement, sammen med en evaluering til alle påmeldte deltakere.

 

Avbestillingsregler

Ved avbestilling min. 10 dager før arrangementsdato gis full refusjon. Deretter er det mulig å forandre navn på deltaker inntil 3 dager før arrangementsdato.

 

Kontakt oss

Har du spørsmål om påmelding eller annet praktisk, vennligst ta kontakt med Marielle Arvesen. For faglige spørsmål, vennligst ta kontakt med arbeidslivsavdelingen.


Velkommen til Arbeidslivsdagen 2024!